Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fájdalom Hat Útja

A Fájdalom Hat Útja (Pein Rikudou) egy Nagato által kifejlesztett technika. A jutsu értelmében lehetőség nyílik holttestek irányítására a chakra-vevők és a Rin’negan használatával. A piercingszerű chakra-vevők továbbítják a felhasználó energiáját akár nagy távolságra is. Mindegyik test más-más technikák alkalmazására képes, illetve összeköttetésben állnak egymással a doujutsu által.

Nagato testeinek közös tulajdonsága, hogy élénk narancssárga hajjal rendelkeznek, megfelelve ezzel az Isteni Birodalom eredeti hajszínének. Az Utak nem éreznek fájdalmat és hideg a bőrük. Pihentetésük során Nagato egy rejtett kamrában tárolja őket Amegakure legmagasabb tornyában. Érdekesség, hogy Jiraiya, az árvák mestere vándorlásai során mindegyik testtel találkozott már, mikor még életben voltak.

 

 

Nagato Hat Útja

Tendou (Isteni birodalom) - a Rin'negan ereje: Shinra Tensei,Banshou Ten'in, Chibaku Tensei (középső)

Chikushodou (Állati birodalom) - Idéző Technika (jobbról a harmadik)

Ningendou (Emberi birodalom) - Lelkek eltávolítása (jobb szélső)

Jigokudou (Pokoli birodalom) - Holttestek 'feltámasztása' (bal szélső)

Gakidou (Szellemi birodalom) - Ninjutsuk elszívása (jobbról a második)

Shuradou (Démoni birodalom) - Robot végtagok és fegyverek (balról a második)

 

A Negyedik Shinobi Világháború során Obito is alkalmazza a technikát a feltámasztott jinchuuriki-ket kontrolálva. A testek a démonok beültetése mellett jobb szemükbe Sharingan-, bal szemükbe pedig Rin’negan-szemet kaptak. Nagato-val ellentétben, Obito egy-egy chakra-vevő felhasználásával is uralma alá hajtotta a hordozókat.