Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hét Ködrejteki Kardforgató

A Hét Ködrejteki Kardforgató (Kiri no Shinobigatana Shichinin Shu) egy olyan szervezet, melybe Kirigakure legjobb kardforgatói kerültek. A szervezet több generációs, a kardok nemzedékről nemzedékre öröklődnek.

Tagjai mind átmentek Kirigakure akadémiai feladatán, miszerint élet-halál harcot kellett vívniuk társaikkal. Ez idő tájt a falut Vérködnek nevezték. Lassan elkezdtek kiszivárogni a kardok, egyre kevesebb maradt Ködrejtekben. Ennek oka, hogy sok tag hiányzó ninjaként van számontartva, tehát elhagyta a falut. Például Kisame Samehada-val csatlakozott az Akatsuki-hoz. A Negyedik Shinobi Világháborúban Kabuto az Edo Tensei-jel feltámasztotta a legerősebb generációt és a harmadik hadosztálynak ugrasztotta őket, Mangetsu pedig egy tekercsből megidézte mindenkinek a megfelelő kardját.

A Houzuki testvérek, Mangetsu és Suigetsu csatlakozni akartak a szervezethez. Mangetsunak sikerült is bekerülnie, s elsajátította mind a hét kard használatát. Azonban később meghalt, Suigetsu pedig Orochimaru-hoz került. A fiú célja összegyűjteni az összes kardot, megreformálni a régi csapatot és a vezetőjévé válni.

 

Kardforgatók
  • Akebino Jinin
  • Ameyuri Ringo
  • Choujuuroutumblr_le649lneha1qckw2so1_1280.png
  • Fuguki Suikazan
  • Hoshikagi Kisame
  • Houzuki Magnetsu
  • Kuriarare Kushimaru
  • Kurosuki Raiga
  • Momochi Zabuza
  • Munashi Jinpachi


Kardok

 

kiba.jpg

Kiba(szó szerint ’agyar’): a kard, melynek pengéjét a villám járja át és nincs nála élesebb, a villámkard. Az név két ugyanolyan fegyvert takar. Ismert forgatói: Houzuki Magnetsu, Kurosuki Raiga, Ameyuri Ringo.

 

kabutowari.png

Kabutowari(szó szerint ’sisakzúzó’): eme kard képes áttörni bármilyen védelmet, ez a tompa kard.  Egy hatalmas fejszéből és kalapácsból áll, amely össze van kötve egy bőrszerű kötéllel. Ismert forgatói: Houzuki Mangetsu és Akebino Jinin.

 

nuibari.png

Nuibari(szó szerint ’varrótű’): a kard hosszú és vékony, végére drót van erősítve. Hasonlít egy nagy tűre, innen kapta nevét is, ez a hosszúkard. Mindent képes átszúrni és az átszúrt dolgokat összefűzni. Ismert forgatói: Houzuki Mangetsu, Kuriarare Kushimaru.

 

shibuki.png

Shibuki(szó szerint ’loccsantó’): a kard, ami a fegyverforgatás és a robbanások erejét ötvözi, a robbanó kard. A nagy pengén rengeteg robbanó címke található. Ismert forgatói: Houzuki Mangetsu, Munashi Jinpachi.

 

kubikiribocho.png

Kubikiribouchou(szó szerint ’nyúzóbárd’): hatalmas, pallos alakú kard, melyben egy kör és egy félkör alakú lyuk található. A Hachibi elleni harcban Killer B megrepesztette a kardot, a Kage találkozón A pedig eltörte. Ám a kardnak van egy sajátos képessége, amely az emberi vérből kinyeri a vasat és regenerálódik. Ismert forgatói: Momochi Zabuza, Houzuki Mangetsu, Houzuki Suigetsu. 

 

hiramekarei.jpg

Hiramekarei(szó szerint ’ikerpenge’): ez az egyetlen kard, amely megmaradt Ködrejtek területén. A kardnak két nyele van, a penge hatalmas és széles, nyél felőli oldalán két szimmetrikus bemélyedés van. Ismert forgatói: Houzuki Mangetsu és Choujuurou.

 

samwhada.jpg

Samehada(szó szerint ’cápabőr’): a hét kard közül ezt tartják a legborzasztóbbnak, ez az óriáskard. Felszíne ’pikkelyes’. Amikor Samehada chakrát eszik, megnő. Ez a kard önálló gondolkodással rendelkezik, a saját kardforgatóját is ő választja meg. Nem kedveli a meleget. Samehada olyan sokáig volt együtt Kisame-val, hogy chakra-juk azonossá vált. Amikor Kisame Killer B ellen harcolt kardja elárulta, annyira tetszett neki B chakra-ja. Amikor Kisame meghalt Samehada sírt. Ismert forgatói: Houzuki Mangetsu, Fuguki Suikazan, Hoshikagi Kisame, Killer Bee.