Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átokbillog

Élete folyamán Orochimaru számtalan tiltott kísérletet végrehajtott. Így született meg a Sasuke nyakán lévő Átokbillog is.

A billog kialakulása Juugo nevéhez kötődik. A Jyugo klán tagjai képesek elnyelni a körülöttük lévő természeti energiákat, mely következtében pusztító fegyverré alakítják testüket. Eme tulajdonságot egyesítette Orochimaru saját chakra-jával.

A Sannin tagja általában leghűségesebb követőire vagy legerősebb harcosaira helyezte rá pecsétjét, amelyet a nyak megharapásával tett lehetővé. Kígyószerű megjelenésével könnyen végrehajtja a mozdulatsort. Az Átokbillog a Juinjutsu-k mellett a Kinjutsu-k osztályába is besorolható, mivel már a felhelyezésébe is bele lehet halni (a statisztikák szerint 10-ből 9-en nem érik meg a másnapot). A túléléssel párhuzamosan, automatikusan aktiválódik a pecsét első szintje, mely során terjedni kezdenek a személyenként különböző motívumok. A szétterjedés mértéke a felhasználó akaratától függ. A pecsét első szintje egyben egy csapda is, mivel felemészti az áldozata chakra-ját s emellett nagy fájdalmat is okoz. A második szinten a pecsét már teljesen birtokba veszi a testet, drasztikus külső változásokat okozva (pl.: sötét bőrszín, sárga szemek). A felhasználó erejének szintje a tízszeresére ugrik, ám túlzott használat esetén a személyiségváltozás veszélye is fennáll. A billog rendszeres használata esetén a chakra módosul, a test részleges átalakulásra is képessé válik.

A biztonságosabb használat érdekében Orochimaru kifejlesztett egy gyógyszernek álcázott drogot, a Seishingan-t. A drog erőszakos úton kényszeríti a billog befogadását, folyamatosan szedése elengedhetetlen, így hamar függőséget okoz.

Az átokbillog típusai:

- Ég pecsét (Sasuke, Anko)

- Föld pecsét (Kimimaro)

- Állat pecsét (Mizuki)

- Hang pecsét (Kidoumaru, Tayuya, Sakon és Ukon, Jiroubou)

 Ég pecsét:

Föld pecsét:

Állat pecsét:

Hang pecsét: