Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Öt Végső Kincs

 Az Öt Végső Kincs a Rikudou Sennin által használt eszközöket jelenti, melyek mindegyike nagy és sajátos erővel rendelkezik. Képességeik bizonyos parancsszavakra aktiválódnak. A legerősebb ninja fegyverekként tartják őket számon. Használatuk rengeteg chakra-t vesz igénybe, egy áltagos személy pillanatok alatt belehalna. A kincseket végül Kumogakure gyűjtötte össze, ahol a Kingin testvérek, Kinkaku és Ginkaku birtokába kerültek. A Kyuubi gyomrában töltött egy hét alatt a testvérpár szervezete magába szívta a rókadémon erejének egy részét, így voltak képesek a bevetésükre. Halálukkal a kincseket is magukkal vitték a sírba, kivéve a pecsételő urnát, mert azt a Harmadik Raikage használta fel a nyolcfarkú elzárására.

 

Az Öt Végső Kincs

Banshousen

A Banshousen (Banán legyező) képes mind az öt alapvető elem használatára. Kinkaku lepecsételése után a fegyver Tenten-hez került.

Technikái: Banshousen Hi no Maki – Banán Legyező: Lángborítás

Banshousen Kaze no Maki – Banán Legyező: Széltekercs

 

A Kohaku no Jouhei (Borostyán megtisztító bödön) pecsételő urnaként szolgál. Felhasználójának csak szólítania kell a célpontot, és ha az válaszol, akkor a bödön rögzíti a hangját és elnyeli. A rajta található felirat a villám kanji-ja, az animében pedig kiderül, hogy belül valamiféle sötét folyadékot tartalmaz. A Kingin testvéreket leszámítva, a Harmadik Raikage volt képes a használatára. Abban az esetben, ha Gyuuki, a nyolcfarkú kitört jinchuuriki-jéből, átmenetileg az bödönbe zárták vissza. A kincset Tobi magához vette a háború során, mert a kilencfarkú chakra-ját tartalmazta a belepecsételt Kinkaku révén. Érdekesség, hogy a Harmadik Raikage kézpecsétekkel hívta elő a Kohaku no Jouhei erejét, nem pedig az áldozat felszólításával.

 

ken.jpg

A Benihisago (Karmazsin lopótök), a Koukinjou (A tisztaság kötele) és a Nanae Ken (Hét csillag kardja) együttes használata jelent eredményes támadást. A Koukinjou a ’facsar’ parancsra bárkinek képes elragadni a lelkét, akihez csak hozzáér. A kiszakított lelket a Nanae Ken elvágja s az ’átok’ parancsra megátkozza. Ennek következtében az adott személy által leggyakrabban használt szó felvésődik a pengére. A lelkeket eztán a Benishisago a ’szívás’ parancsra elnyeli. Ha az áldozatul esett célpont a harc folyamán még egyszer kimondja az leggyakrabban használt szavát, akkor a testét elnyeli a Benishisago, viszont ha hosszú ideig nem szólal meg, úgyanúgy a tök belsejében végzi.

A történet folyamán kiderül, hogy a kumgoakure-i Atsui szava a ’forró’ Samui-é a ’hideg’ Darui-é pedig a ’lassú’. A Benishisago-ból való visszatérés lehetősége ismeretlen.