Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hebi/Taka

A Hebi-t (jelentése: kígyó) Sasuke alapította, miután megölte Orochimaru-t. A csapat tagjait Otogakure különböző bázisairól válogatta össze különleges erejük végett (Suigetsu, Karin és Juugo). A Hebi eredeti célja Uchiha Itachi felkeresése és elpusztítása volt, de miután Sasuke szembesült a klánjával kapcsolatos igazsággal, új célt tűzött ki maguk elé: Konoha elpusztítása. A csapat új neve Taka (jelentése: sólyom) lett.

A csapat tagjai már korábban is ismerték egymást, de sosem mutattak különösebb szimpátiát. Mindannyiuk különböző okok miatt csatlakoztak az Uchiha fiúhoz:

Suigetsu: tisztában volt vele, hogy Itachi csapattársa Hoshigaki Kisame és Samehada, tehát a velük való találkozás esélye megnövekedett a csatlakozás által.

Karin: beleszerett Sasuke-ba, így szívesen hozzá szegődött, de saját állítása szerint csak ugyanabban az irányban van dolga, mint a csapatnak. ^^"

Juugo: Sasuke-t véli Kimimaro egyetlen reinkarnációjának, így csak ő képes elnyomni a Juugo-ban rejtőzködő gyilkos ösztönt.

 

Tagok

(Uzumaki) Karin

Születésnap: Június 20.

Horoszkóp: Ikrek

Magasság: 162,6 cm

Súly: 45,8 kg

Kor: 16 éves

Vércsoport: AB

Hovatartozás: Kusagakure, Fűrejtek

Karin részt vett ugyanazon a Chuunin-vizsgán, mint hőseink. A Halál Erdejében elszakadt csapattársaitól, és rátámadt egy medve. Sasuke mentette meg. Az Uchiha fiú mosolyát látva azonnal beleszeretett.

A lány egy kis faluban élt, amely porig égett a háborúk folyamán. Egyedüli túlélőként Orochimaru hamarosan rátalált. Karin úgy maradt életben, hogy chakra-juk nyomán megérezte az ellenség erejét és tartózkodási helyét. Ezek után Orochimaru Otogakure-ba vitte, ahol börtönőrként szolgált a Déli-bázison. Az animében volt egy visszapillantás, amikor Sasuke és Karin egy csapat szökött rab után megy, s parancsra összeszedik őket. Sokat segített mestere kísérleteiben, esetenként ő maga jelentette az alanyt. A Hebi többi tagjával ellentétben Karin végig hűséggel szolgált.

Különleges képessége, hogy a chakra segítségével bárkit meg tud találni vagy követni, ill. az adott személy chakra-ját be tudja azonosítani. Az effajta képességgel rendelkező shinobi-kat szenzor-ninjáknak nevezzük. Másik egyedisége, hogy ha valaki beleharap a karjába és "iszik" a lány chakra-jából, akkor a halálos sebei is gyógyulásnak indulnak.

Karin már az első találkozásuk óta fülig szerelmes Sasuke-ba. Nagyon vonzónak találja Sasuke chakra-ját. Suigetsu és Juugo jelenlétében persze vagánynak mutatja magát, de ha kettesben marad az Uchiha fiúval... elég rendesen rányomul. ^^" Nagyon rámenős természetű, alkalomadtán mindig leveszi szemüvegét a vonzóbb külsőért. Miután Sasuke leszúrta őt, hogy megölhesse Danzou-t, Karin kijelentette, hogy többé nem foglalkozik a fiúval, ám legközelebbi találkozásukkor könnyedén megbocsátott neki.

Technikái: Kagura Shingan – Kagura: Az ész szeme

Shousen Jutsu – Gyógyító technika 

 

Houzuki Suigetsu

Születésnap: Február 18.

Horoszkóp: Vízöntő

Magasság: 177,4 cm

Súly: 57 kg

Kor: 16 éves

Vércsoport: B

Hovatartozás: Kirigakure, Ködrejtek

Suigetsu Orochimaru keze alatt raboskodott, számos kísérletnek ő jelentette az alanyát. Múltjáról megtudjuk, hogy Hoshigaki Kisame tanítványa volt, ám bátyjával, Mangetsu-val ellentétben, neki nem sikerült az alakulatba való csatlakozás. Célja, hogy összegyűjtse a ködrejteki kardforgatók mind a hét fegyverét. A Sasuke-hoz való csatlakozás után nem sokkal hozzájutott Zabuza kardjához, a Kubikirihouchou-hoz.

Testét képes folyékony halmazállapotba hozni, így a fizikai támadások nem okoznak neki sérülést, viszont sebezhető az elektromossággal szemben. Folyékony és szilárd halmazállapot között képes megnövelni végtagjai méretét, mellyel párhuzamban azok erejét is. A technika alkalmazásához azonban elengedhetetlen a rendszeres folyadékpótlás, így nagyon sokat kell innia.

A csapat egyetlen női tagjával egyfolytában ölik egymást. Karin szerint Suigetsu chakra-ja egyszerűen visszataszító. Szúrós megjegyzéseiért nem egy pofont kapott már a lánytól. ^^"

Technikái: Suika no Jutsu – Hidratáló technika

Suiton: Gousuiwan no Jutsu – Víz elem: nagy vízkar technika

 

(Jyugo) Juugo

Születésnap: Október 1.

Horoszkóp: Mérleg

Magasság: 202,1 cm

Súly: 75,8 kg

Kor: 18 éves

Vércsoport: AB

Orochimaru rengeteget kísérletezett rajta, hozzá kötődik az Átokbillog kialakulása is. Van egy kis személyiségproblémája, s azért tartott ki Orochimaru mellett, mert ő gyógyírt ígért neki. Egyszer mérgében egy egész falut lerombolt. Az idők folyamán teljesen elkülönült a környezetétől, majd közelebbi kapcsolatba került Kimimaro-val, akinek példáját követve hagyta, hogy kísérletezzenek rajta.

Juugo-nak afféle kettős személyisége van. Az alap személyisége csendes és szerény, imádja az állatokat, de amikor feldühödik a körülötte lévőknek kevés esélyük van a túlélésre. Azért csatlakozott a Hebi csapatához, mert Sasuke képes megakadályozni, hogy embert öljön, ebből kifolyólag csak benne bízik. Juugo úgy véli, hogy Kimimaro szelleme Sasuke-ban él tovább.

Technikái: Kassokuken – Börtönököl

Kassokuken: Isshiki – Börtönököl: első stílus