Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyszínek

konoha.jpgKonoha volt az első ninja falu, amely megalakult a Naruto világában. Senju Hashirama és Uchiha Madara alapították sok évvel főhősünk születése előtt. Példájukat a többi nemzet sorra követte. Konoha északi oldalán egy hegyvonulat fekszik, amelyre az idő előrehaladtával belevésték a hokagék arcát. Számos híres ninja ezen a vidéken született, kétségtelenül Konoha a legerősebb az öt nagy nemzet falvai közül.

 

miejsca_akademia.png Az Avarrejteki Ninja Akadémiában tanulták meg hőseink a chakra irányítását, az alapvető technikákat s a shinobi szabályokat. Eme oktatási rendszer Hashirama elképzelései alapján jött létre. A gyerekeket chuunin-szintű shinobik tanítják. Az Akadémia elvégzése után geninekké válnak, megkapják a fejpántjukat és 3 fős csapatokba sorolják őket a tanulmányi átlag alapján.

 

daisan_enshujo.jpgA harmadik kiképző terület az a hely, ahol a hetes csapat először edzett Kakashi-val. A kegyetlen sensei nagyon megleckéztette újdonsült alárendeltjeit a csörgős próbával. A Shippuuden kezdetekor is újra próbára tette a csapatot ugyanazzal a módszerrel, de másodszorra már vereséget szenvedett. Hiruzen is ezen a helyen edzette egykori tanítványait, a Sannin tagjait. A cölöphöz kötözést természetesen Naruto és Jiraiya szenvedte el. :)

 

forestofdeath-1.jpgA 44. kiképző terület, azaz a Halál Erdeje. Itt zajlott a Chuunin-vizsga második fordulója. A belépés civilek számára szigorúan tilos. Az erdő tele van életveszélyes állatok és növényekkel, ezért is veszi körül kerítés. A kör alakú terület 44 kapuval rendelkezik, amelyen keresztül be lehet jutni. Az erdő sugarától 10 kilóméterre, pontosan a közepén áll a Központi Torony. 

  

ichirakuramen.jpgAz Ichiraku Ramen-strandnál Naruto már törzsvendégnek számít, hiszen mindig ide jár enni, jóformán csak ramen-nel táplálkozik. Teuchi, a bolt tulaja és lánya, Ayame olykor-olykor megajándékozza a fiút pár ingyen tányérral. Alkalmanként Iruka-sensei is meghívja régi tanítványát, vagy éppen fordítva. Viszont ha Naruto Jiraiya-val érkezik,  akkor mindig a szöszi fizet.

  

images--2-.jpgSűrű lehet egy kórház forgalma a legnagyobb ninja faluban, hőseink szokszor melegítették már itt az ágyakat. A biztonsága elég laza. Egy alkalommal Naruto és Sasuke összecsapott a kórház tetején, ahol a ruhák vannak kiteregetve.

    

 

570px-konoha_hot_springs.jpgKonoha nyilvános, forró fürdője nem koedukált, tehát a női és a férfi részleg el van különítve. A ninják számára remek kiképzőhely, a pihenésre vágyóknak pedig minden kényelmet biztosít. Jiraiya és Ebisu meglehetősen szeretnek ide járni...

  

 

miejsca_pomnik--1-.pngAz AÉV (Akcióban Életüket Vesztették) emlékmű azon ninják neveit tartalmazza, akik küldetés közben haltak meg. Többek között rajta szerepel Uchiha Obito és Gekkou Hayate. A harmadik kiképzőterület közepén áll, Kakashi általában azért késik el mindenhonnan, mert túl sokat időz el itt régi barátján töprengve.

  

633px-yamanaka-s_flower_shop.pngA Yamanaka klán virágboltjában gyakran látni Ino-t a pénztár mögött. Gyönyörű és rengeteg virágot árulnak. Sakura és Sarutobi Asuma sűrűn látott vásárlója az üzletnek.

  

 

 

arena.png Konoha egyetlen arénájában zajlik a Chuunin-vizsga harmadik fordulója. Terepe erdős-tisztás, fallal körülvett. A meccsek nyilvánosság előtt zajlanak, bárki megtekintheti őket. A harcok megfigyelése is egy eszköz a törékeny politikai egyensúly fenntartásához.

 

 

cemetery.pngKonoha temetőjében nyugszanak a falu elhunyt polgárai. Függetlenül attól, hogy az elhalálozó civil volt vagy shinobi, mindenki tisztességes temetésben részesül. Az emlékművek Konoha szélén találhatóak. A sírok gondozása általában a genin-eknek jut osztályrészül. Többek között itt nyugszik Sarutobi Hiruzen és fia, Asuma, valamint Nohara Rin. Mindegyik emléktáblára felvésték Avarrejtek szimbólumát.

 

627px-konoha-s_strict_correctional_facility.jpgA Konohai Fegyenctelep látható a képen. Csak az animében jelenik meg, ahol bűnt elkövetett vagy szökött shinobi-kat tartanak számon (pl. Mizuki, Fuujin, Rajin).

 

 

 

battle2-thumb0.jpgA Végzet Völgye a Tűz-Hang határ szélén található. Nem sokkal Konoha létrejötte után Uchiha Madara és Senju Hashirama összecsapott itt, s e csata emlékére építettek két hatalmas szobrot a vízesés két oldalára: Madara szobra a Hang Országának, Hashirama szobra a Tűz Országának oldalán áll. A szobrok a harc jelét mutatják. A jel mutatása egy harc előtti protokol.  

 

633px-fire_temple.jpg

 A Tűz Temploma látható a képen, amely a Tűz Országának területén található. Nagyon hasonlít egy Shaolin kolostorra, azt leszámítva, hogy itt ninja szerzetesek élnek. Erős a biztonsága, egyetlen bejárata van, az is egy ninjutsu-val bezárt vaskapu. Hidan és Kakuzu a Shippuuden folyamán megtámadták a templomot, lerombolták azt, s megölték a legtöbb szerzetest.

 

tanzaku.jpgTanzaku egy Tűz Ország-beli település tisztességes távolságban Konoha-tól. A város éjjel-nappal nyüzsög, hiszen rengeteg szórakoztató lehetőséget kínál, például szerencsejátékok és fesztiválok nyomán. A Tanzaku-ban található torony Orochimaru és Tsunade találkozásakor elpusztult.

 

images.jpg

A Hullámok Földje egy sok kis szigetből álló szigetcsoport a Tűz Országának déli részén. A szigetek nem álltak összeköttetésben a kontinenssel, egymás között is csak csónakokkal tudtak közlekedni az emberek. A Nagy Naruto Híd megépülése után a szigeteken uralkodó káosz megoldódott.

 

naruto_bridge.jpg

A Nagy Naruto Híd egy hosszú és széles híd, melyet Tazuna építtetett és nevezett el. Megépülése előtt egy Gatou nevű férfi tartotta uralma alatt a Hullámok Földjének lakóit, s a híd létrejöttével az ő hatalma is szertefoszlott volna, így erősen próbálta akadályozni a munkálatokat a hídmérnök kiiktatásával.

  

zabuza_and_haku-s_grave.pngZabuza és Haku sírja. Kakashi és kis csapata temették el őket, miután a Nagy Naruto Hídon zajló csatában életüket vesztették. Zabuza emlékére a kardot is oda helyezték. Később Suigetsu és Sasuke elhozzák a kardot, mert Suigetsu-nak szüksége volt rá.

 

 

jiraiya.jpgJiraiya síremlékét utolsó tanítványa, Naruto építette valahol a Konoha-t követő erdőben. A szikla felszínére a "tanár" (shi - 师) kanji-ja van belevésve, amelyet két kisebb darab fog közre. A kövekbe állított kunai-kat egy drót fűzi össze. Naruto a síremlék elé helyezte Jiraiya első könyvét és a Konan-től kapott virágokat is.

 

nagato-and-yahiko.pngAmegakure-n belül található Nagato és Yahiko végső nyughelye, amelyet Konan hozott létre. A lány haláláig csak ő tudta a sír helyét meghatározni. Nagato Rin'negan-jának ellopása és teste feltámasztása után már csak Yahiko nyugszik a szentélyben.

  

 

unraikyou.pngUnraikyou (Viharfelhő Szakadék) egy kiképző terület Kumogakure környékén. A szakadék fel van töltve vízzel, sziklaormai közrefogják a felhőket vagy éppen a ködöt. A Taka és Gyilkos Méh küzdelme során jelentősen lepusztult.

 

 

tenchi.jpgA Tenchi híd (Tenchi-kyo - Menny és Föld hídja) valahol Kusagakure-ban található, egy mély szakadék felett ível át. A híd elpusztult Orochimaru, Kabuto és a hetes csapat összecsapása közben.

 

 

 

kannabi.pngA Kannabi híd (Kannabi-kyo - A híd, ahol már az Istenek sem segítenek) szintén Kusagakure-ban található, egy folyó fölött helyezkedett el, ám a Harmadik Shinobi Világháború alatt megsemmisült Minato csapata által. A híd Iwagakure számára jelentett útvonalat, így vesznie kellett Konoha biztonsága érdekében.

 

island_turtle.pngA Teknős Sziget tulajdonképpen Kumogakure mozgó erődje, egy ősi teknősbéke teste. Méretét tekintve akkora lehet, mint a konohai Halál Erdeje. Felületén más életformák megjelenése is lehetővé vált, akikkel Gyilkos Méh összebarátkozott. Javarészt A és B edzésére használták, de a Negyedik Shinobi Világháború eljövetelével ide rejtették a megmaradt jinchuuriki-ket. Benne található az Igazság Vízesése és a Bijuu Templom is.

 

fallsoftruth.pngAz Igazság Vízesése a Teknős Szigeten található zuhatag. Nevét arról kapta, hogy tükrözi az ember igazi énjét, tehát a mélyen magába fojtott érzelmeket hozza a felszínre. Mögötte helyezkedik el a Bijuu Templom. Bizonyos szemszögből ez a bijuu-chakra elsajátításának első szintje.

 

 

tailed-beast-temple.pngA Bijuu Templom az Igazság Vízesése mögött elhelyezkedő belső szentély. A falra vésett dombormű a nyolcfarkút ábrázolja, előterében lefejezett buddha szobrok sorai helyezkednek el. A templom a bijuu erejének átvételéhez alkalmas. B és Naruto ezen a helyen szerezték meg a beléjük zárt szörnyeteg hatalmát.

 

 

Orochimaru rengeteg bázist hozott létre utazásai során a világ különböző pontjain. A búvóhelyek mindegyike egy-egy laboratóriumot, valamint rengeteg kísérleti eredményt rejtett magába.

land-of-sound.jpgOrochimaru föld alá épült, otogakure-i búvóhelye.

 

 

 

 

 

kusagakure.pngA kusagakure-i rejtekhely. 2 és fél év elteltével itt találkozott újra a hetes csapat minden tagja.

 

 

 

 

deli.pngA déli bázis egy szigeten található valahol az óceán közepén (feltehetőleg a Hullámok Földjének partjai környékén). Valójában börtönként szolgált, melynek őre a Taka egyetlen női tagja, Karin volt.

 

 

 

eszaki.pngAz északi bázis az átokpecsét búvóhelye. Csak olyan emberek raboskodtak itt, akikre Orochimaru felhelyezte a billogot (pl. Juugo).

 

 

 

 

keleti.pngA keleti búvóhely hollétéről nagyon kevesen tudtak. A szintén föld alá épült bázison végzett Sasuke a kígyóval és szabadította ki Suigetsu-t.