Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézések

A Kuchiyose no Jutsu (Shinobi idézés) egy tér-idő technika, amely különböző lények előhívására alkalmas. A megidézett lények a ninja segítségére szolgálnak, önálló tudattal és képességekkel rendelkeznek, s akár saját eszközeiket és technikáikat is képesek bevetni a harc folyamán.

A technika használata előtt a shinobi-nak szövetséget kell kötnie a megidézni kívánt állatfajjal. Ehhez a nevét és ujjlenyomatát kell felvázolnia a faj tekercsére. A szerződés a ninja elhalálozásáig érvényben marad. A jutsu használata alatt felhasznált chakra határozza meg a megidézett lény erejét és nagyságát. Az idézés folyamata megfordítható; egy idézett lény is képes a vele szerződésben álló ember hívására.

 

Idézett fajok

Majom: egyedül Sarutobi Hiruzen-t, a harmadik hokage-t láthattuk ezt az állatfajt megidézni. Királyuk, Enma képes egy speciális alakváltásra, mely során teste egy gyémánt keménységű bottá módosul. Formáját saját belátása szerint változtatja.

 

Baku: elefántfejű, oroszlántestű, tehénfarkú, tigrislábú lény a japán és kínai mitológiából, amely felfalja a rémálmokat. Kishimoto viszont elefántormányos, tapírfejjel ábrázolja, mivel a ’baku’ japánul tapírt jelent. Képessége legendájából ered; mindent beszív, aki az útjába kerül.

 

Sólyom: leginkább a falvak közti kommunikációra használt állatok. Sunagakure sólymai, Tobimaru és Takamaru a leggyorsabbakként vannak számon tartva a Naruto világában. A Shippuuden folyamán Sasuke-t láthattuk sólymot idézni a Danzou ellen csata alatt.

 

Ninken (ninja kutya): kifejlett érzékszerveikkel és ragadozó ösztönükkel kiváló társat jelentenek a shinobi-k számára. Az Inuzuka klánba tartozó kutyákat is a ninken-ek közé soroljuk, de a kifejezést leginkább Kakashi tekercsből idézett társai használjuk, akik képesek emberi nyelven beszélni. Nyomkövetésre a legalkalmasabbak.

Kakashi idézett kutyái:

·Akino

·Bisuke

·Buru

·Guruko

·Urushi

·Pakkun

·Shiba

Az Inuzuka klán kutyái:

·Akamaru

·Kuromaru

·Haimaru testvérek

 

Csiga: a Shikkotsu-erdőből idézett óriási méretű meztelen csigák idézésére Tsunade, illetve tanítványa, Haruno Sakura képes. Puha, nyálkás testük miatt könnyedén hárítják a támadásokat, savak nyáluk ellenére támadásra alkalmatlan. Különleges képességük az osztódás és a gyógyítás. Egyetlen képviselőjük a sorozatban Katsuyu.

 

Kígyó: a Ryuuchi-barlangból idézett óriáskígyók idézésre Orochimaru és tanítványai, Kabuto, Anko és Sasuke képesek. Nagyon veszélyes állatok; áramvonalas testük miatt könnyen és gyorsan mozognak, fizikai erejükkel bármit képesek összeroppantani vagy megfojtani. Hő és szag alapján tájékozódnak. Nem mindegyik példány képes beszélni. Képviselői: Aoda, Manda, Nidaime Manda.

 

Varangyok: valószínűleg a leggyakrabban használt idézés a sorozatban. Többek között Naruto, Jiraiya-sensei és Minato kötött ezzel a fajjal szerződést. Lakhelyük a Myouboku-hegy. Rendkívül nagy tudású, bölcs állatok. Azon kevés faj közé tartoznak, akik kézjeleket formálva ninjutsu-t alkalmaznak. Különleges képességük közé tartozik az olajköpés.

A sorozatban megjelent képviselőik:

·Fukasaku

·Gama

·Gamabunta

·Gamahiro

·Gamaken

·Gamakichi

·Gamariki

·Gamatatsu

·Gerotora

·Kousuke

·Ougama Sennin

·Shima

Egyéb varangyok:

·Amachan

·Gamaspeed

·Gamasoap

·Peach

 

Teknős: Maito Gai által idézett állatok. Harcra teljesen alkalmatlanok, viszont nagyon bölcsek. Szerepük a megfigyelésben nyilvánul meg.

 

Méh: a Kamizuru klán által idézett, harcban jól használható állatok. Fullánkjuk erős, mély sebeket okoz. Egy kifejlett példány épület-nagyságú is lehet.

 

Kamatari (kaszás menyét): Kamatari egy menyétdémon, amelyet Temari idéz meg legyezője segítségével. Hatalmas kaszájával mindent szétvág, ami csaj az útjába kerül. Mozgása szemmel követhetetlen.

 

Gedou Mazou: megidézése és irányítására egyedül Nagato, a Rin’negan tulajdonosa volt képes a ’chakra vevők’ segítségével. A szobor különleges képessége, hogy akihez hozzáér, abból azonnal eltávolítja a lelket. Használata Nagato erejének drasztikus csökkenését eredményezi, amelyre a hirtelen bekövetkező testsúlycsökkenésből következtethetünk.

 

Pein idézései: Chikushodou, az Állati Birodalom ereje a különböző fajtájú lények megidézésben rejlik. A hatalmas termetű és erejű szörnyek Rin’negan szemmel rendelkeznek, tehát összeköttetésben állnak mind a hat úttal. A megidézett szörnyek valószínűleg halhatatlanok. Chikushodou az állatok mellett képes Konan, illetve a többi út előhívására is.

 

Egyéb idézések: kagyló, piranha, cápa, szalamandra, kaméleon, gólem, pók.