Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hokagék

 

hokages.jpg

A Naruto világában 5 Hokage tűnik fel, kiknek arcképét a falu fölötti hegy falába vésték. Az első Hokage Senju Hashirama volt. Ő alapította Avarrejteket Uchiha Madarával. Egyedülálló technikája a Fa típus, amely értelmében chakrájával fát tudott teremteni. A második Hokage Senju Tobirama volt. Őt egyik tanítványa, Sarutobi Hiruzen követte. Hosszú uralkodása után a harmadik lemondott tisztségéről Namikaze Minato, a negyedik Hokage javára, de a kilencfarkú rókadémon támadásakor ő meghalt, a vezetői pozíció ismét visszaszállt a harmadikra. Majd vele régi tanítványa, Orochimaru végzett Avarrejtek és Hangrejtek csatájakor. Végül következett Tsunade, Sarutobi-sensei egykori tanítványa.  Pein inváziója után Tsunade nagyon legyengült, kómába esett, így Shimura Danzou rábeszélre a Tűz Országának földesurát, hogy legyen ő a hatodik, de nem élvezhette ki rangját, amire mindig is vágyott, mert szembe került Sasukéval. Halála után az inmár felépült Tsunade lett újra a falu vezetője. 

sorelvalaszto.jpg

hashirama.jpeg

Senju Hashirama - Első (Shodai) Hokage

Születésnap: Október 23.

Horoszkóp: Skorpió

Magasság: 185,1 cm

Súly: 74 kg

Kor: Elhunyt (az első megjelenésekor több mint 100 éves lehetett)

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Hokage

Eredetileg Hashirama, a Senju klán vezetője és Uchiha Madara, az Uchiha klán vezetője harcban álltal egymással. Később békét kötöttek és közösen megalapították Konohát. Majd a köztük lévő párharc ismét kiújult, a küzdelmükből Hashirama került ki győztesen. Mindenki úgy tudta, hogy Madara ekkor meghalt. A csata utóhatásaként jött létre a Végzetek Völgye, emlékére pedig felépítették a két fél szobrát a folyó két partjára. . Kinkaku, Ginkaku, valamint az Arany és Ezüst testvérek államcsínye következtében halt meg. Utána öccse, Senju Tobirama örökölte a címet. 

Technikái: Kokuangyo no Jutsu – Végtelen sötétség

Keiyaku Fuuin – Szerződés Pecsét

Hokage-Shiki Jijun Jutsu-Kakoun Nitten Suishu – Hokage-stílusú visszavonult technika-bekerített remete szúrás, mennyei pálma akasztás

Moku Bunshin no Jutsu – Faklón technika

Mokuton Hijutsu: Jukai Koutan – Titkos technika: fa létrehozása

Mokuton: Jukai Koutan – Fa elem: fák világának születése

Mokuton: Kajukai Kourin – Fa elem: virágzó fák világának eljövetele

Mokuton: Daijurin no Jutsu – Fa elem: Óriás erdő technika

Mokuton: Mokujouheki – Fa elem: boltíves fal 

sorelvalaszto.jpg

tobirama.jpg

Senju Tobirama - Második (Nidaime) Hokage

Születésnap: Február 19

Horoszkóp: Vízöntő

Magasság: 182,3 cm

Súly: 70,5 kg

Kor: Elhunyt (az első megjelenésekor több mint 100 éves lehetett)

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Hokage

Testvére, Senju Hashirama halála után őt nevezték ki Hokagénak. Ő iktatta be például a Ninja Akadémiát, az ANBU-t és Konoha Katonai Rendőrségét. Hogy ismét megerősítse a szövetséget az Uchiha klánnal, az ő felügyeletük alá helyezte a rendőrséget, de ezzel együtt igyekezett is eltávolítani a klánt a falu irányításától és az ANBU szoros megfigyelése alá helyezte. Víz alapú technikákkal harcolt.

Kumogakure már próbálkozott békét kötni Konohával, de valahogy sosem sikerült a megállapodás. Egy alkalommal Kinkaku, Ginkaku, valamint az Arany és Ezüst testvérek egy államcsínyt követtek el mely során Tobirama súlyos sérüléseket szenvedett el, testvére pedig meghalt.

Szintén Kumogakure ellen harcoltak, amikor az ún. Kinkaku Formáció bekerítette az általa vezetett csapatot. A csapat tagjai Sarutobi Hiruzen, Mitokado Homura, Utatane Koharu, Shimura Danzou, Akimichi Torifu voltak. Itt vesztette el életét, mikor feláldozta magát csaliként.

Technikái: Kokuangyo no Jutsu – Végtelen sötétség

Kuchiyose: Edo Tensei – Shinobi idézés: tisztátalan világ

Suiton: Suishouha – Víz elem: Víz lökéshullám

Suiton: Suiryuudan no Jutsu – Víz elem: vízsárkány technika

Suiton: Suijinheki – Víz elem: víz tábor gát 

sorelvalaszto.jpg 

hiruzen.png

Sarutobi Hiruzen - Harmadik (Sandaime) Hokage

Születésnap: Február 8.

Horoszkóp: Vízöntő

Magasság: 163,1 cm

Súly: 50,6 kg

Kor: 68-69 (majd elhunyt)

Vércsoport: A

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Hokage

Azonosítószám: 000261

A Sarutobi klánba született, Sarutobi Sasuke, a csodagyerek fiaként. Mesterei az előző Hokagék, csapattársai pedig Mitokado Homura és Utatane Koharu voltak. Egyfajta rivalizálás volt közre és Shimura Danzou között a következő Hokage címéért, melyet végül ő kapott meg. Tobirama nevezte ki őt, miután felvállalta a csali szerepét, mikor körülvették őket a kumogakurei ninják. Kétségtelenül ő viselte a legtovább a Hokage címet.

Idővel feleségül vette Sarutobi Biwakot, s született 2 gyerekük: Sarutobi Asuma és még valaki, akit nem említ meg sem a manga sem az anime. Ettől az ismeretlentől született meg Konohamaru.

Hiruzen egyike volt a Négy Konohai Vénnek, akiknek tudomása volt a bekövetkező Uchiha mészárlásról. Ő próbálta békés úton rendezni a dolgokat, de ez már nem volt megoldható. Itachi csupán kisöcssét nem tudta megöli, ezért megkérte Hiruzent, hogy gondoskodjon a biztonságáról és ne tudja meg az igazságot.

Békeszerető ember volt, az erőszakmentes megoldásokat részesítette előnyben. A történetben talán ő a legbölcsebb ember, régen a "Professzor" névvel is emlegették. Beletartozott azon kevés emberek közé, akik Narutoban nem csak a rókát látták. Sarutobi képezte ki Jiraiyát, Tsunadét és Orochimarut. Mivel Orochimaru volt a kedvenc diákja, szeretete elvakította és nem látta a benne lappangó gonoszságot. Mikor Orochimaru rátámadt a falura, rájött, hogy végzetes hibát követett el: addig kellett volna megölje Orochimarut, amíg volt rá alkalma és ereje. Öreg kora miatt már nem tudott végezni vele de utolsó erejével magába pecsételte tanítványa jutsuit. 

Technikái: Shiki Fuujin – A Halálisten ölelése

Doton Kage Bunshin – Föld-árnyékklón technika

Doton: Shinjuu Zanshu no Jutsu – Föld elem: földvadász tecgnika

Doton: Doryuudan – Föld elem: föld sárkány bomba

Doton: Doryuu Taiga – Föld elem: sárlavina

Doton: Doryuuheki – Föld elem: sárfal

Katon: Karyuudan – Tűz elem: tűzsárkány bomba

Katon: Karyuu Endan – Tűz elem: Tűzsárkány láng

Kawara Shuriken – Cserép shuriken

Kage Bunshin no Jutsu – Árnyékklón technika

Shuriken Kage Bunshin no Jutsu – Shuriken árnyékklón technika

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Toumegane no Jutsu – Kristálygömb technika 

sorelvalaszto.jpg

minato.jpg

Namikaze Minato - Negyedik (Yondaime) Hokage

Születésnap: Január 25.

Horoszkóp: Vízöntő

Magasság: 179,2 cm

Súly: 66,1 kg

Kor: Elhunyt (halála előtt úgy 30-40 éves lehetett)

Vércsoport: B

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Hokage

Minato -akárcsak Naruto- már akadémiai korában eldöntötte, hogy Hokage lesz, de akkoriban senki sem hitt benne. Az idők múlásával azonban csodagyerekként kezdték el emlegetni tanulékonysága miatt. Az Akadémia elvégzése után Jiraiya lett a mestere, nem sokkal ez után már saját genin csapatot is kapott, Hatake Kakashi, Rin, és Uchiha Obito személyében. A Harmadik Shinobi Világháborúban csapata azt a feladatot kapta, hogy pusztítsák el a Kannabi hidat. Abban az időben Kakashi már Jouninná vált, így Minato bátorkodta ráhagyni a csapatot s ő elment segíteni egy másik frontvonalnak. Ennek az eredménye Obito halála lett. A háború végén, mikor Minato 30 éves volt Hokagévé választották. 

Minato több alkalommal is összecsapott A-val. Ő volt az egyetlen, aki gyorsabb volt nála. Nem csoda, hogy "Konoha Sárga Villanása" volt a beceneve.

Halála Kushina szülése után következett be. Nem tudta megerősíteni a pecsétet, mert megjelent Tobi és Naruto életére tört. Minato megvédte a fiát, de feleségéből kiszabadult a róka. Nem volt más választása, mint Narutoba pecsételni a Bijuut, de az az erő túl hatalmas lett volna, így magába zárta a Kyuubi 'rossz', fiába pedig a 'jó' felét. Valamint sikerült úgy rendeznie a dolgokat, hogy ha a pecsét meggyengyül és előjön a kilencedik farok, Minato megjelenjen Naruto előtt, erősítse meg a pecsétet és beszéljen vele. Anyjával pedig akkor találkozott fiatal hősünk, mikor a róka ellen vívta harcát.

Technikái: Keiyaku Fuuin – Szerződés pecsét

Shiki Fuujin – A Halálisten ölelése

Hiraishin no Jutsu – Repülő villámisten

Rasengan

Jikuukan Kekkai – Teleportáló akadály

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Kuchiyose: Yatai Kuzushi no Jutsu – Shinobi idézés: otthonromboló 

sorelvalaszto.jpg

tsunade.jpg

Tsunade - Ötödik (Godaime) Hokage

Születésnap: Augusztus 2.

Horoszkóp: Oroszlán

Magasság: 163,1 cm

Súly: 48,9 kg

Kor: 51 éves (Shippuuden: 54 éves)

Vércsoport: B

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Hokage

Azonosítószám: 002302

Sarutobi volt tanítványa, az első Hokage és Uzumaki Mito unokája, valamint a második Hokage unokahúga. Származása miatt hercegnőnek (Tsunade-hime) is hívják. Ennek ellenére Tsunade nem fogadta örömmel a jelöltetését a posztra, ugyanis testvére is, és szerelme is azért haltak meg, mert Hokagék akartak lenni. Szerettei halála miatt hemofóbiás lett, azaz fél a vér látványától. Volt egy bizonyos nyaklánca, melyet gyakran csak "halálhozó nyakláncnak" neveztek. Nevét onnan kapta, hogy Tsunade szerettei mind meghaltak, akik viselték. Az értékén 3 ország területét meg lehet vásárolni, de a pénzsóvár emberek mégis távol maradnak tőle, mert félnek a legendájától. Mikor találkozott Narutoval gyökeresen megváltozott a nézőpontja. A fiú eltökéltségével elkápráztatta Tsunadét, miszerint fel fogja küzdeni magát a Hokage címig. Tsunade úgy döntött, hogy elfogadja a tisztséget egészen addig, amíg Naruto meg nem éri a posztot. Még a nyakláncát is a fiúnak ajándékozta. Pozíciója ellenére szívesen bújik a kötelessége elől, melyet segédjére, Shizunére ad át. Megrögzött szerencsejátékos, viszont igen balszerencsés. Ezen a téren a Legendás Vesztesként ismerik. Fiatalos külseje ellenére több mint 50 éves, csak egy bizonyos jutsuját használva karban tartja magát. Rendkívül nagy melleit fiatalos megjelenésével kihangsúlyozza. Kissé különc természete ellenére Tsunade tehetséges ninja; emberfeletti erejével épületeket is képes ledönteni. Gyógyító képességei is kimagaslóak, melyet saját magán is képes alkalmazni, így a harcok során szinte legyőzhetetlenné válik. A sorozat előrehaladtával szárnyai alá vette Haruno Sakurát és megtanítottaa neki mind két különlegességét.

Technikái: Ranshinshou – Idegrendszer szakítás

Chakura no Mesu – Chakra szike

Souzou Saisei – Ninja művészet: misztikus regeneráció

Kekkai Shishou Fuujin – Négysarkú akadálypecsét

Shousen no Jutsu – Gyógyító technika

Byakugou no Jutsu – Mitotikus regeneráció: szászoros gyógyítás

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Infuuin: Kai – Yin pecsét: felold

Genjutsu Shibari – Kötöző illúzió 

sorelvalaszto.jpg

danzou.jpg

Shimura Danzou - Hatodik (Rokudaime) Hokage Jelölt (Koho)

Születésnap: Január 26.

Horoszkóp:

Kor: 72 (később elhunyt)

Magasság: 170 cm

Súly: 52.7 kg

Vércsoport: AB

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Kage

Azonosítószám: 000272

Danzou az egyik legidősebb avarrejteki lakos. Már gyermekkora óta Hiruzen barátja volt annak ellenére, hogy legjobb erőfeszítései sem voltak elegek ellene. Az Első Shinobi Világháború során az ellenség bekerítette őket és csak úgy tudtak kitörni, ha valaki feláldozza magát csaliként. Danzou el akarta vállalni, de megbénult a félelemtől. Viszont Hiruzen ki bírta mondani s ettől Danzou dühös lett, hogy már megint felülmúlta őt. Végül Tobirama lett a csali, s kinevezte Hiruzent harmadik Hokagénak. Danzou viszont továbbra is pályázott a címre, ezért megalapította az ANBU külön ágát, a Gyökeret. Bár a csoportot a későbbiekben hivatalosan feloszlatták titokban továbbra is aktív maradt. A Harmadik Shinobi Világháborúban belegyezett, hogy segít Hanzounak, ha ő cserébe segít neki megkaparintani a Hokage címet. Küldött néhány embert a Gyökérből, de azokat elpusztította Nagato.

Miután a Kyuubi megtámadta Konohát Danzou azt feltételezte, hogy az Uchiháknak köze van az incidenshez, s intézkedett, hogy Itachi elkövesse a klán mészárlását. Itachi csak Sasukét hagyta életben és megfenyegette Danzout, hogy ha bántani fogja Sasukét vagy elmondja neki az igazat, akkor kitálalja minden országnak.

A Shippuuden folyamán Danzou ellenezte Tsunade döntéseit és titokban megpróbálta megöletni Sasukét. Pein inváziója után Danzou meggyőzte a Tűz földjének földesurát, hogy ő legyen az ideiglenes hatodik Hokage. Nem sokáig töltötte be pozícióját, ugyanis az öt kage találkozójáról visszaúton szembekerült Madarával, Sasukéval és Karinnal. A harc alatt megtudjuk, hogy Danzou karját 10 Sharingan borítja, amelyekkel az a célja, hogy a kilencfarkút irányítsa. Ám Sasuke súlyosan megsebesíti és Danzou saját kezűleg vet véget életének, miközben próbált végezni az Uchiha fiúval. Halála után újra Tsunade kapta meg a Hokage címet.

Danzou képességei közé hozzátartozik az Izanagi nevű technika, mellyel képes a valóság és az illúzió közti határt lebontva megtörtént eseményeket illúzióvá tenni. A jobb karját Uchiha Shisuitől szerezte a szemekkel együtt. Valamint képes használni az első Hokage Fa típusát is.

Technikái: Izanagi

Kotoamatsukami

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Ura Shishou Fuuinjutsu – Fordított tetragram pecsét

Fuuton: Shinkuujin – Szél elem: vákuumpenge

Fuuton: Shinkuu Taigyoko – Szél elem: vákuumbomba

Fuuton: Shinkuu Renpa – Szél elem: vákuumhullám csapda

Fuuton: Shinkuugyoku – Szél elem: vákuumlövedék

Fuuton: Shinkuuha – Szél elem: vákuumhullám