Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.12

Klánok

 

 

Aburame Symbol.svgAburame klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolása: Rejtett

Klántagok: Shino, Shibi, Muta, Torune

Technika: Kikaichuu no Jutsu

Az Aburame klán egyike a négy nemes konohai klánnak. Tagjaiba már születésükkor beleültetik a bogarakat, amik chakra-val táplálkoznak. Természetesen a bogarak cserébe teljesítik a gazda parancsait. A rovarokat kikaichu-nak, vagy kikai mushi-nak nevezik. A klán erőssége az információszerzés.

 

 

Akimichi Symbol.svgAkimichi klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Chouji, Chouza, Torifu

Technika: Baika no Jutsu

Az Akimichi klán egyike a négy nemes konohai klánnak. Ebben a klánban találhatók a 'legnagyobb' ninják. Különleges technikájuk miatt sokat kell egyenek. A legtöbb ismert tagnak valamilyen mintázat van az arcán.

 

Fūma SymbolFuuma klán:

Rejtett falu: Ismeretlen

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Chikushodou (Állati Birodalom)

Technika: Fuuma Shuriken (Démonszél Shuriken)

A Fumma klán egy, a Tűz Országában és Amegakure-ban jól ismert klán. Egyedi fegyverük egy éles, négy pengéjű óriás-shuriken, amellyel már sok shinobi-t láthattunk harcolni, köztük Sasuke-t is. Utazásai során Jiraiya-sensei már szembesült a Fuuma-k erejével. Egy klántag arcát meg is jegyezte a homlokán lévő érdekes sebhelyről. Évekkel később viszontlátta őt Pein hat útjának egyikeként.

 

 

Hōzuki Symbol.svgHouzuki klán:

Rejtett falu: Köd

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Mangetsu, Suigetsu, Nidaime Mizukage

Technika: Suika no Jutsu

A klán Kirigakure-ból származik. Különleges technikájuk az, hogy testüket képesek folyékony halmazállapotba hozni. Emiatt bőrük nem szabad száraz legyen, a hidratáltságot a gyakori folyadékfogasztással érik el.

 

 

Hyuga Symbol.svgHyuuga klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolás: Vérvonal képesség

Klántagok: Hinata, Neji, Hanabi, Hiashi, Hizashi, Elder, Hoheto, Kou, Tokuma

Technika: Byakugan

Vérvonal képességükkel látják a testben áramló chakra-t és a tenketsu pontokat. E képesség birtokában a Hyuuga-k nem a testet, hanem a chakra ereket és a belső szerveket támadják. Ez a klán a legerősebb egész Konoha-ban. A klán erősen tagolt, 2 részre osztható: a főházra és a mellékházra. A mellékház tagjai arra rendeltettek, hogy megvédjék a főház tagjait és klánjuk titkát. A főház  befolyásolja a mellékházat, innen kerülnek ki a vezetők is. Hogy irányítás alatt tudják tartani a mellékházat, mindegyik tagjának egy átkos jelet ragtak a homlokára. Ezzel a főház bármely tagja meg tudja ölni az adott mellékházi ninját, illetve a jel a halál beállta után kiégeti a Byakugan szemet. Emiatt a mellékház tagjai eléggé neheztelnek a főházbeliekre.

 

 

Inuzuka Symbol.svgInuzuka klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Kiba, Tsume, Hana és Akamaru, Kuromaru, Haimaru testvérek

Technika: Shikyaku no Jutsu

A klán tagjai kutyákkal együtt harcolnak, de nem állnak velük szerződésben. A gazda kiskorában kapja meg kutyáját, együtt edzenek és kialakul köztük egy szoros kapcsolat. Összehangoltan mozognak, képesek megérteni egymás beszédét. A klántagok érzékszervei rendkívül kifinomultak.

 

 

Jyugo klán (Juugo klánja):

Rejtett falu: Ismeretlen

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Juugo

A Jyugo klán tagjai képesek elnyelni a körülöttük lévő természeti energiákat, s ennek eredményeként különféle fizikai változásokat hajtanak végre testükben. Eme hatalmas erő azonban könnyen feszültté és agresszívvá változtathatja a használóját, óriási veszélybe sodorva ezzel a közvetlen közelében lévőket. Az egyetlen ismert tag Juugo, a klán történelme ismeretlen.

 

Kaguya Symbol.svgKaguya klán:

Rejtett falu: Köd

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

Klántagok: Kimimaro

Technika: Shikotsu Myaku

Eme klán tagjai csontjaikat kedvük szerint, fájdalommentesen formálják és alakítják . A 263 átlagos csontszám náluk csak egy alapérték. A Kaguya klán egy agresszív és barbár klán, vesztüket természetükben lelték, mikor Kirigakure-ra támadtak.

 

 

Nara Symbol.svgNara klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolása: Rejtett

Klántagok: Shikamaru, Shikaku, Yoshino, Ensui

Technika: Kagemane no Jutsu

A Nara klán az árnyékokkal operál. Kedvük szerint változtathatnak árnyékuk irányán és alakján. Ha elkapják az ellenfelüket, az úgy fog kényszerből mozogni, ahogy a klán tagja.

 

 

Sarutobi Symbol.svgSarutobi klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Asuma, Biwako, Hiruzen, Konohamaru, Sasuke

Konoha, sőt a Tűz földjének egyik legbefolyásosabb klánja. Tagjai magas rangú személyek, ebből következtethetünk arra, hogy erősek. A klán tagjai könnyen válnak mesterévé magas szintű technikáknak.

 

 

Senju Symbol.svgSenju klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Nawaki, Hashirama, Tobirama, Touka, Tsunade, Mito

A klán leszármazottja Rikudou Sennin-nek, a Hat Út Bölcsének, akinek 2 fia volt. Mind a ketten a béke megteremtésére törekedett, de különböző módszerekkel. A kisebbik fiú hitt a szeretet erejében, míg a nagyobbik fiú a hatalomra támaszkodott. Rikudou a halálos ágyán kisebbik fiát nevezte ki örökösének, amit nagyobbik fia nem tartott jogosnak, nőtt benne a gyűlölet, s rátámadt testvérére. Az Uchiha klán a nagyobbik fiú mellé állt, emiatt van a Senju és Uchiha klán között évszázadok óta rivalizálás. A Senju klánt a shinobi világ egyik legjobbjának ítélték, de az Uchiha klán képes volt tartani vele a lépést. Ez is növelte az ellentéteket. Folytonos viszály ment köztük, azonban a két klán már unta az értelmetlen és véres csatákat, így megállapodtak és békét kötöttek. Nem sokkal ezután létrejött az a rendszer, miszerint egy országban egy rejtett falu van. Az Tűz országának hokage-ja Hashimara lett (a Senju klán vezetője), de Uchiha Madara (az Uchiha klán vezetője) szembe akart szállni vele, mert tudja, hogy meg fogják fosztani az Uchiha-kat a jogaiktól és hatalmuktól, viszont senki nem állt mellé, ezért elhagyta a falut. Később bosszúállóként visszatért, megküzdött Hashimara-val, ám vereséget szenvedett. A csata helyszínén, Hangrejtek és Avarrejtek határánál a 2 férfi szobra magasodik, melyet a Végzet Völgyeként ismerünk.

 

 

Uchiha Symbol.svgUchiha klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

Klántagok: Sasuke, Itachi, Obito, Fugaku, Hikaku, Inabi, Izuna, Kagami, Madara, Mikoto, Setsuna, Shisui, Tekka, Teyaki, Uruchi, Yakumi, Yashiro

Technika: Sharingan, Mangekyou Sharingan

A klántagok a Sharingan segítségével képesek lemásolni az ellenség támadásait, legyen az tai-, gen-, vagy éppen ninjutsu. Erőssége a szemben figyelhető meg. A tagok élete folyamán szemük folyamatosan erősödik. Ám a Sharigan nem vele született adottság, mint például a Byakugan. Egy éles, halálközeli helyzetben aktiválódik, s kezd el fejlődni.
Egy óriás tragédia történt egyszer az Uchiha klánban. Itachi, Sasuke bátyja lemészárolta a klánt, csupán öccsét hagyta életben, akinek életcélja ezek után bosszút állni testvérén. 

 

Uzushiogakure SymbolUzumaki klán:

Rejtett falu: Uzushiogakure

Jutsu besorolás: Rejtett

Klántagok: Naruto, Nagato, Kushina, Mito, Karin

Technika: Hakke no Fuuin Shiki

Ez a klán távoli rokona a Senju klánnak, így Konohagakure és Uzushiogakure között jó szövetségi viszony alakult ki. A klán erőssége a pecsétjutsu-k használata. A tagok rendkívül hosszú életűek. Közös jellemzőjük a vörös haj (leszámítva Naruto-t édesapja génjei miatt). Az első Shinobi Világháborúban elpusztult falujuk, s a tagok szétszóródtak az Örvények földjén, a Tűz földjének határánál.

 

 

Yamanaka Symbol.svgYamanaka klán:

Rejtett falu: Levél

Jutsu besorolása: Rejtett

Klántagok: Inoichi, Ino, Santa, Fuu

Technika: Ninpou Shintenshin no jutsu

A klánbeliek asztrál testüket kivetve, mozdulatlanul az ellenfél szívére céloznak, így képesek birtokba venni testüket, átvenni felette az uralmat. Ilyenkor a saját testük csak egy lelketlen báb, önmagában összeomlik. Ám ha az átvett test megsérül, ez eredeti gazdatest is fájdalmakon megy keresztül. Ha nem találják el ez ellenséget, asztrál testük egészen addig bojong, amíg haza nem talál. A gazdatest ekkor könnyű célpont. Technikájuk információszerzésre a legalkalmasabb, közelharcban szinte használhatatlan.

 

 

Yuki Symbol.svgYuki klán (Haku klánja):

Rejtett falu: Köd

Jutsu besorolás: Vérvonal képesség

Klántagok: Haku és édesanyja

Technika: Makyou Hyoushou

A klán tagjainak vérvonalképessége a jég elem, amely a szél és a víz típusú chakra-ból jön létre. Sajnos sok információt nem tudunk róluk, mert a klán összes tagját megölték a falubeliek. Csupán Haku maradt életben, aki később a Naruto-ék elleni harcban életét vesztette.

 

Egyén klánok: Fumma klánFūma (anime) Symbol, Hagoromo klánHagoromo Symbol, Kamizuru klánKép, Kedouin klánKedōin Symbol, Kohaku klánKohaku Symbol.svg, Kurama klánKurama Symbol.svg,  Shiin klánShiin Symbol.svg,  Tsuchigumo klánTsuchigumo Symbol.svg, Yotsuki klánYotsuki Symbol.svg.