Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Küldetések

A jutsukhoz hasonlóan a küldetéseket is szintekbe soroljuk. A szintek a leggyengébbtől a legerősebbig: D-, C-, B-, A-, és S-szint.

D-szint: A legkönnyebb küldetések sorolhatóak ide. A ninják általában ilyenkor nem is használnak chakra-t, mert nincs rá szükség. Genin-ek szokták megkapni az ilyen osztályú küldetéseket. Rendszerint házimunkák, állatok sétáltatása, ház körüli munkák tartoznak ebbe a csoportba. Egy D-szintű misszióért kb. 500-1000 Ryo a fizetség.

C-szint: Képzett genin-ek, vagy chuunin-ok kapnak hasonló feladatokat. Általában információk/dokumentumok szállításából, ill. kísérgetésből állnak a feladatok. A jutalom úgy 30.000 és 100.000 Ryo között van.

B-szint: Képzett chuunin-ok, vagy jounin-ok végzik a B-szintű küldetéseket. Főként adatok visszaszerzéséből, ill. megkaparintásából állnak, valamint a testőrködésből és kémkedésből is. 150.000-200.000 Ryo a fizetség.

A-szint: Minimum jounin szintű kell legyen a személy/csapat, aki véghez viszi a küldetést. Nagyon veszélyes küldetések tartoznak ide, sok sérülést, vagy életet követel. Döntő részben a likvidáció kap itt szerepet vagy a magas szintű testőrködés. 150.000 és 1.000.000 Ryo között fizetnek érte.

S-szint: Nem feltétlenül a legveszélyesebb küldetések osztálya, de magasan képzett emberekre van szükség a sikerért. ANBU ügynökök, ritkább esetben a kage-k vesznek részt rajta. Nyomozás, likvidáció és információk megsemmisítése a leggyakoribb feladat. Általában 1.000.000 Ryo-ba, vagy afelettibe kerül a szolgáltatás.

A ninja államok a küldetésekből tartják fent magukat. A megbízó feladja a megbízást, melyet a ninják besorolnak a megfelelő szinthez. A szinthez igazodva választják ki a megfelelő csapatot, amely ha  jól végzi el a feladatot, akkor a megrendelő kifizeti a megfelelő árat. Minél veszélyesebb/nehezebb a megbízás annál többet kérnek érte.