Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naruto születése

Naruto október 10-én született egy Konohához közel eső eldugott helyen. Édesanyja Uzumaki Kushina, édesapja Namikaze Minato. Szegénykének nem csak az élete kalandokkal teli, de még a születése is az volt.

Kushina volt a Kyuubi második jinchuurikije (Naruto a harmadik). A Kyuubi első jinchuurikije Uzumaki Mito volt, aki egybekelt Senju Hashirama-val. Mikor Hashirama Madara ellen harcolt, az irányítása alá vonta a rókadémont, Mito pedig a saját testébe pecsételte. Így került Konoha kezébe a róka. Mito tudott Kushina különleges képességeiről, amellyel kiválóan el lehetett fojtani a rókát, ezért választották őt a következő hordozónak. Kushina eredetileg Örvényországból származott, az Uzushiogakure nevű faluból (feltehetően a neve is ebből ered; uzumaki=örvény). Az Első Shinobi Világháborúban a falu elpusztult, az ott élők pedig szétszóródtak a Tűz Országának határán. Így került Kushina Konoha-ba, majd szép lassan kialakult a kapcsolata Minato-val, s feleségül ment hozzá.

Évekkel, no meg 10 hónappal később (egy jinchuuriki 10 hónapig várandós) megszületett gyermekük, de a szülés közben megtört a pecsét. A szülés egy falun kívüli helyen zajlott, ahol csak Minato, Biwako és Taji, egy ANBU tag volt jelen, valamint pár őr. Szigorúan titokban akarták tartani a szülést, nehogy közbelépjen valaki. Ám rejtélyes módon valaki tudott mindenről és az újonnan megszületett Naruto életével kezdett el fenyegetőzni. Ez a személy pedig nem más volt, mint Tobi. Minato-nak sikerült biztonságos helyre vinnie Naruto-t, de Tobi a Sharingan segítségével kiszedte Kushina-ból a rókát, ennek ellenére Kushina nem halt meg rögtön, s Minato őt is biztonságba tudta helyezni, Naruto mellé. Tobi a rókát Konoha-ba teleportálta, hogy pusztítsa el a falut, jómaga pedig megküzdött Minato-val. A Yondaime méltán érdemelte ki a "Konoha Sárga Villanása" becenevet: egy füst alatt meg tudta sebezni Tobi-t és megvonni tőle a róka irányítását. Tobi eltűnt, Minato pedig ezek után kiteleportálta a Kyuubi-t a faluból, oda, ahová családját is helyezte. Kushina azt tervezte, hogy visszahúzza magába a rókát és úgy hal meg, de Minato más megoldást talált. Magába zárta a róka 'rossz felét' Narutoba pedig a 'jó felét', emellett Kushina maradék chakráját és persze sajátját is. Így esélyt kaptak arra, hogy haláluk után még egyszer találkozhassanak gyermekükkel, de ezzel együtt hatalmas terhet tettek rá. Naruto állami gondozás alá került, de barátokra nem talált. Senki sem tudta (pár embert leszámítva) hogy ő kiknek is a fia, csak azt, hogy belé van zárva a Kyuubi, ezért féltek tőle. Szülei ezzel szörnyen megkeserítették az életét, de Naruto –saját vallomása szerint- nem bánja. Igaz, hogy sokat szenvedett, de büszke rá, hogy ilyen csodás szülei voltak. :)