Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Negyedik Shinobi Világháború

epic.jpg

A Negyedik Shinobi világháború az Akatsuki és az öt nagy nemzet shinobi-ai között zajlódik. Tobi nyitotta meg az öt kage találkozóján, amikor az országok vezetői nem voltak hajlandóak átadni neki Bee-t és Naruto-t, avagy a nyolc- és kilencfarkút. Ezek után a kage-k elhatározták, hogy összefognak az Akatsuki ellen, mivel minden országnak külön-külön nem lett volna esélye, valamint a szövetségükhöz csatlakozott a Mifune nemű szamuráj és emberei is. Így jött létre az Egyesített Shinobi Haderő. Eközben Tobi is szerzett egy csatlóst, Kabuto személyében.

Kabuto a szervezet erősítése érdekében feltámasztotta az elhunyt Akatsuki tagokat, valamint rengeteg legendás, különleges képességekkel rendelkező személyt is (például a volt kage-k, a jinchuuriki-k, Haku, Zabuza stb.). Emelett Tobi és Zetsu is intézkedtek: 100.000 Fehér Zetsu klónt hoztak létre. Így az ellenséges erők létszáma több mint 100.000-ben állapodott meg, míg az Egyesített Shinobi Haderő létszáma 80.000 lett.

A kage-k egyhangú döntése alapján Naruto-t és Bee-t egy szigetre szállították, hogy az Akatsuki ne találjon rájuk. Ez a sziget egy óriási teknősbéka volt, élt és mozgott, így megnehezítette a kémek dolgát a folytonos helyváltoztatással. A nagyszerű ötlet ellenére mégis a nyomukra leltek, s elrabolták Yamato-t. Nem ő volt a kívánt célpont, de belőle is hasznot tudtak húzni. Ezek után Naruto és Bee rejtegetése fölöslegessé vált, így partra szállították őket, de nem jöhettek ki a teknősből.

Hogy elkerüljék a civil halálozásokat, az Egyesített Shinobi Haderő kiüríttette a Gőz, valamint a Fagy Országát.

 

Az Egyesített Shinobi Haderő felépítése:

·         Főparancsnoka Gaara

·         I. hadosztály - parancsnoka Darui

·         II. hadosztály - parancsnoka Kitsuchi

·         III. hadosztály - parancsnoka Hatake Kakashi

·         IV. hadosztály - parancsnoka Gaara (helyettese Nara Shikamaru)

·         V. hadosztály - parancsnoka Mifune

Ezen kívül pedig van négy speciális osztag, melyet nem pusztán harc céljából hoztak létre, hanem más problémák megoldására:

·         A rajtaütő osztag - kapitánya Kankurou

·         Az orvosi és ellátó osztag - kapitánya Shizune

·         A hírszerző osztag – kapitánya Yamanaka Inoichi

·         A chakraérzékelő osztag – kapitánya Ao

Az első hadosztályba tartoznak a középtávú harcosok, a második hadosztályba a közelharcosok, a harmadik hadosztályba pedig a közel/középtávú harcosok. A negyedik hadosztályba a távolsági harcosok sorolandók, az ötödikbe pedig a különleges hadműveleteket végrehajtó harcosok.

Nem áll szándékomban spoilerezni, a továbbiakban tessék az animét nézni! :)

 

Képek a háborúról