Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sannin

A Sannin "Legendás Három Ninja"-t jelent. A név Sarutobi Hiruzen egykori tanítványait illeti: Jiraiya, Orochimaru, és Tsunade. mindannyian kage-szintű ninják. A csapat részt vett a Második Shinobi Világháborúban, ahol szembekerültek Hanzou-val, Esőrejtek vezetőjével. Bár képtelenek voltak legyőzni őt, Hanzou elismerését kivívták, aki rájuk ruházta a Sannin nevet. Ezt követően váltak híressé világszerte koruk legerősebb embereiként. Az idők során mind a hárman elhagyták Konoha-t különböző okoból. Érdekes apróság az is, hogy a 7-es csapat minden tagja egy Sannin-tag tanítványa lett.

 

Tagok 

 

Orochimaru

Születésnap: Október 27.

Horoszkóp: Skorpió

Magasság: 149,4 cm

Súly: 63,9 kg

Kor: 50-51 éves

Vércsoport: B

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: S-rangú, szökött ninja, az Akatsuki volt tagja, a Sannin egy tagja

Azonosítószám: 002300

Hajszín: Fekete

Szemszín: Sárga

Orochimaru árván nőtt fel Hiruzen tanítványaként. Korának ő volt a legnagyobb zsenije. Szülei elvesztése után kezdett el érdeklődni a tiltott technikák iránt. Egy idő után a csapat feloszlott, Orochimaru pedig ANBU tag lett, valamint Mitarashi Anko és Yakushi Kabuto mentora. A faluban töltött évei alatt találhatott rá Kaguya Kimimaro-ra, a fiún keresztül pedig Jyugo Juugo-ra. A Jyugo klán különleges képességéből hamarosan megszületett az Átokbillog.

Orochimaru hatalom iránti csillapíthatatlan vágya folytán konoha-i civileken és shinobi-kon kezdett el kísérletezni, valamint igényt tartott a hokage címre is, abban a reményben, hogy a titulus újabb erők elsajátításához segítheti hozzá. Kifejlesztett magának egy technikát, amellyel elérhetővé vált számára a halhatatlanság, de a jutsu fenntartásához újabb és újabb gazdatestbe kell költöznie 3 évente. Miután Namikaze Minato lett Hiruzen utódja, Orochimaru értelmetlennek tartotta a Konoha-ban való további tartózkodást. Egyre brutálisabb kísérleteket hajtott végre Senju Hashirama DNS-ével és a Fa elemmel, melyekhez elrabolt 60 gyermeket. A fiatalok közül csak Yamato maradt életben, valamint a Shimura Danzou-n végzett beavatkozások is sikeresek lettek. Mestere előtt lelepleződve a falu elhagyására kényszerült s csatlakozott az Akatsuki nevű bűnszövetkezethez Sasori partnereként. Új célja Uchiha Itachi testének birtokba vétele lett a férfi erős véröröksége miatt. A sikertelen támadás következtében az Akatsuki-ból is távozásra kényszerült, elvándorolt a Tea Földjére és ott megalapította Hangrejteket.

Miután az Itachi elleni merénylet kudarcba fulladt, Orochimaru Itachi öccsét, Uchiha Sasuke-t vette célba. A Chuunin-vizsgán, a Halál Erdejében egy Shiore nevű fűrejteki genin meggyilkolásával és alakjának felvételével felhelyezte Sasuke-ra az Átokbillogot, később pedig végzett a meccsekre hivatalos negyedik kazekage-val, Gaara, Temari és Kankurou apjával. A kazekage alakját felvéve, immár két ninja falu vezetésével megindította a támadást Konoha ellen. Az invázió során egykori mestere, Hiruzen kitépte tanítványa karjaiból a lelket megfosztva ezzel a ninjutsu-k használatától, de ő maga is életét vesztette. A kazekage holttestének megtalálásával Homokrejtek megszakította minden kapcsolatát Orochimaru-val.

A rothadó karjai által okozott fájdalommal Orochimaru nem tudott megküzdeni. Segítségért egyetlen női csapattársához fordult természetesen egy jó üzletet felajánlva: a gyógyításért cserébe visszahozza Tsunade öccsét és szerelmét a halálból. A kígyó bánatára Tsunade válasza nem volt, így szenvedése tovább folytatódott. Végső elhatározásaként elküldte a Hang négyesét Konoha-ba, hogy hozzák el neki az Uchiha fiút. Fájdalma azonban túl elviselhetetlenné vált, így kénytelen volt egy régebben felkészített shinobi testébe bújni. Sasuke megérkezésével megkezdte a fiú edzését, testéről továbbra sem mondott le. Az újabb három év elteltével, Sasuke támadást indított mestere ellen, s Orochimaru technikáját felhasználva elnyelte őt. Az Itachi ellen harcban bukkant fel legközelebb, mivel Sasuke chakra-ja elfogyott, így nem tudta kordában tartani az idegen energiát. Megjelenése azonban rövid idejű volt, Itachi Susano’o-ja könnyedén kettévágta.

A Negyedik Shinobi Világháború folyamán Sasuke újjáéleszti Orochimaru-t az Anko nyakán lévő Átokbillogból. Saját állítása szerint célja nem más, mint Sasuke akaratának beteljesítése.

Technikái: Doton: Kage Bunshin – Föld elem: árnyékklón technika

Doton: Moguragakure no Jutsu – Föld elem: Rejtett Túrás technika

Fushi Tensei – Halhatatlan technika, rituális átvitel

Fuuton: Daitoppa – Szél elem: Nagy áttörés

Genjutsu Shibari – Bénító genjutsu

Gogyou Fuuin – Ötágú pecsét

Jagei Jubaku – Kötöző árnyékkígyó technika

Kanashibari no Jutsu – Átmeneti bénulás

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Kuchiyose: Edo Tensei – Shinobi idézés: Tisztátalan világ

Kuchiyose: Rashoumon – Shinobi idézés: Rashoumon

Kuchiyose: Sanjuu Rashoumon – Shinobi idézés: Tripla Rashoumon

Kusanagi no Tsuguri: Kuu no Tachi – Kusanagi kardja: Ég penge

Mandara no Jin – Tízezer-kígyó hullám

Nan no Kaizou – Fizikum-módosítás

Orochimaru no Jutsu – Átokbillog

Orochimaru-Ryuu no Kawarimi no Jutsu – Orochimaru stílusú helycsere technika

Sen’ei Tajashu – Árnyékkígyó-kéz

Sen’eijashu – Rejtett árnyékkígyók

Shiki Fuujin: Kai – A Shiki Fuujin feloldása

Shisha Kugutsu – Halott báb technika

Soujasousai no Jutsu – Kettős öngyilkosság

Yamata no Jutsu – Nyolcfejű kígyó technika

 

Jiraiya

Születésnap: November 11.

Horoszkóp: Skorpió

Magasság: 191,2 cm

Súly: 87,5 kg

Kor: 50-51 éves

Vércsoport: B

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Sannin

Azonosítószám: 002301

Hajszín: Ősz

Szemszín: Fekete

Jiraiya fiatal korában igencsak hasonlított Naruto-ra; heves vérmérsékletű, ütődött gyerek volt. Hiruzen csapata gyakorlatilag a hetes csapat múltbéli tükörképe. :) A harmadik tanítása alatt Jiraiya eljutott a Myouboku-hegyre, a varangyok lakóhelyére, (eredetileg békákat próbált idézni, de mivel nem állt velük szerződésben, a dolog visszafelé sült el) ahol Ougama Sennin elárult neki egy próféciát Jiraiya-val kapcsolatban: tanítványa fogva megmenteni a világot, vagy elpusztítása azt.

A Második Shinobi Világháború alatt a Hiruzen csapat találkozott az Ame-árvákkal: Nagato-val, Konan-nel és Yahiko-val. Amíg Orochimaru azt javasolta, hogy öljék meg őket, addig Jiraiya elhatározta, hogy a szárnyai alá veszi és tanítja őket egy darabig. Mikor a három gyerek elég erőssé vált céljaik eléréséhez, mesterük elhagyta őket. Csapata erejének híre hosszú ideig hallatott magáról, amíg úgy nem értesült, hogy elpusztultak egy véres háborúban.

A jounin-szintre fellépve Jiraiya kapott egy genin csapatot, melynek tagja volt Naruto édesapja, Namikaze Minato is. Jiraiya sokáig úgy vélte, hogy róla szól a prófécia. A közöttük lévő erős kapcsolatot mutatja, hogy Minato és Kushina gyermeküket egy könyv főszereplőjéről nevezték el, amelyet Jiraiya írt.

Orochimaru árulása után Jiraiya is elhagyta a falut. Saját döntése alapján volt csapatársa és az Akatsuki nevű bűnszövetkezet után kezdett nyomozásba. Utazásai során rengeteg új emberrel és technikával ismerkedett meg és még annál is több kutatást végzett a női testről legújabb könyvsorozatához (Icha Icha). A Sannin-tag igencsak szereti a ’tiltott, gömbölyű gyümölcsöket’ s nyíltan felvállalja a szuper-perverz nevet is. Kedvenc időtöltése természetesen a kukkolás. Naruto gyakran nevezi ’hegyi kéjencnek’ (Ero Sennin).

Főhősünk leskelődés közben talált rá az ősz hajú férfira, aki nem is akarta elvállalni a taníttatást, amíg nem látta a Szexi technikát. Az edzések folyamán Naruto-nak sikerült elsajátításai az idéző technikát, illetve kezdett ráérezni a rókadémon chakra-jának használatára.

Hiruzen halála utána a falu vénjei, Utatane Koharu és Mitokado Homura, Jiraiya-t kérték fél az ötödik hokage címére, de ő visszautasította, mert tudta magáról, hogy micsoda egy csavargó. Sokkal alkalmasabbnak tartotta egyetlen női csapattársát, akinek elvállalta felkeresését. Sasuke szökése után, Naruto társaságában elhagyta a falut, hogy kiképezze a fiút.

Másfél év elteltével, a Konoha-ba való visszatérés után Jiraiya tovább folytatta kutatásait az Akatsuki-ról, végül sikerült megtalálnia a szervezet búvóhelyét: a Rejtett Eső Falu. A beszivárgást követően hamarosan találkozott régi tanítványaival, Konan-nel és Pein-nel, akit ő Nagato-nak vélt a Rin’negan szem miatt. A harc során nem sikerült megfejtenie Pein titkát, de az Állati Birodalmat foglyul ejtette és a Shima nevű varanggyal Konoha-ba vitette. Élete végének közeledtével a kéjenc remete felfedezte, hogy egykori tanítványa, Yahiko is a hat út egyike. Végül rájött a testek működésére s utolsó erejével egy kódolt üzenettel továbbította ezt Naruto számára. Jiraiya mosollyal az arcán távozott el.

Technikái: Kekkai: Tengai Houjin – Akadály technika: Kupola formáció

Chou Oodama Rasengan – Legvégső Rasengan

Doton: Yomu Numa – Föld elem: Alvilági mocsár

Fuuka Houin – Tűzpecsét

Gamadaira: Kageayatsuri no Jutsu – Varangy leigázás: árnyékmanipuláció

Gamakagure no Jutsu – Rejtett Varangy technika

Gamayudan – Varangyolaj bomba

Gogyou Kaiin – Ötágú pecsét kioldás

Hari Jigoku – Pokoli tű

Hari Jizou – Remete hajpáncél

Kaeru Keru no Jutsu – Ninja művészet: Varangy-átalakítás

Kage Bunshin no Jutsu – Árnyékklón technika

Katon: Dai Endan – Tűz elem: Óriás lángbomba

Katon: Endan – Tűz elem: Lángbomba

Katon: Gamayu Endan – Tűz elem: Varangy lángbomba

Katon: Ryuuka no Jutsu – Tűz elem: Tűzsárkány technika

Kekkai: Gama Hyourou – Akadály technika: Varangy-lopótök börtön

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Kuchiyose: Gama Mise no Jutsu – Shinobi idézés: varangybolt technika

Kuchiyose: Gamaguchi Shibari – Shinobi idézés: Varangytorok csapda

Kuchiyose: Yatai Kuzushi no Jutsu – Shinobi idézés: Otthonromboló

Ranjishigami no Jutsu – Vad oroszlánsörény technika

Rasengan

Sennin Moudo – Bölcs forma

Senpou: Goemon – Remete művészet: forró olajfürdő

Senpou: Kebari Senbon – Remete művészet: hajtű

Shikoku Fuuin – Ujjmetszet pecsét

Suiton: Mizudeppou – Víz elem: Vízipisztoly

Touton no Jutsu – Átlátszó menekülés

Tsuin Rasengan – Iker Rasengan

 

Tsunade

Lásd ITT!