Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tsunade nyaklánca

Tsunade nyaklánca egy nagyon ritka kristályból készült ékszer, a Naruto világában mindössze két darabja található meg. Jiraiya szerint az értékén akár három ország területe is felvásárolható, a kereskedők mégsem fenik rá a fogukat a félelmetes legendája miatt.

Tsunade a nyakláncot nagyapjától, Senju Hashirama-tól kapta fiatalabb évei során, ő pedig öccsének, Nawaki-nak, majd szerelmének, Dan-nak adta tovább. Mindkettejük célja a Hokage rang elérése volt, de idejekorán meghaltak a Második Shinobi Világháborúban, közvetlenül azután, hogy a nyakukba került az ékkő. Ekkor ragadt rá a „halálhozó nyaklánc” név, s Tsunade minden szerettét elvesztve viselte azt tovább.

Az események előrehaladtával a legendás Sannin hite újra visszatért, miután találkozott főhősünkkel. Naruto bebizonyította, hogy rátermett a Hokage rangra a Rasengan elsajátításával, s Tsunade, elismerése jeléül átadta a nyakláncát. 

 

A Shippuuden folyamán kiderül, hogy a nyaklánc nem csak értékes, hanem különleges képességekkel is rendelkezik. Senju Hashirama a különleges chakra-jának köszönhetően képes volt irányítása alatt tartani a Bijuukat, s a nyaklánc a Hokage chakra-jával reagálva felerősítette az erejét. Amikor a nyaklánc Naruto birtokába került, újabb akadályt biztosított a kilencfarkú rókadémon hatalmának felszínre törésében. Ebből kifolyólag nem véletlenül lett Yamato a hetes csapat új kapitánya, hiszen ő az Első Hokage DNS-ével és a pecsét-nyaklánc segítségével képes megálljt parancsolni a Kyuubi tombolásának. Azonban Konoha Pein által indított ostroma alatt az ékkő szilánkosra törött; a démon befolyása alatt lévő fiú darabokra zúzta. Az egyetlen egy megmaradt kristály holléte vagy tulajdonosa ismeretlen.